Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
vannbakkels

Jeg kan nesten ikke et ord fransk, men jeg elsker de franske navnene på kaker og bakverk. Har du mest lyst på en Paté a Choux  eller Vannbakkels? Uansett, det er samme sak – og det er så godt, så godt, fylt med krem, eller is, og med varm sjokoladesaus over (vips, profiterole!) eller hva med en salt variant med parmesan strødd over og grillet litt? Oh la la.

Det beste av alt med dette – det er dødsenkelt å lage det. Bare pass på følgende: vannet med smøret må koke opp – altså opp over 100 grader. Det holder ikke å bare varme det opp litt. Ellers blir det ikke bra. Videre – du må steke dem nok! Ellers faller de pladask sammen og blir deigete og ekle. Så er du i tvil – la dem stå litt lenger.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
 1. Kok opp vann, melk, smør salt og sukker.
 2. Ta kjelen til side, tilsett hvetemel og rør godt.
 3. Sett kjelen tilbake på platen, skru varmen på fullt og rør i minst étt minutt.
 4. Ha deigen over i en kjøkkenmaskin og kjør i 1 minutt. Etter 1 minutt tilsetter du 1 egg av gangen. Bland godt og avkjøl litt.
 5. Ha deigen i en sprøytepose med en liten, rund tyll.
 6. Bruk silikonmatte, eller et bakepapir på et stekebrett ved å lime det fast med litt smør eller deig. Form deretter vannbakkels til ønsket form og størrelse.
 7. Stek på 200 grader i 20 minutter eller mer, avhengig av størrelse (små=20 min).
 8. Vannbakkels er godt f.eks. med vaniljekrem inni, og/eller is inni og varm sjokoladeglasur oppå - det kalles Profiteroles.
 9. Du kan også strø parmesan over og servere som aperitif (la parmesanen smelte litt under grill, gjerne fra frossen tilstand for da steker du bare osten og ikke vannbakkelsen som jo allerede er stekt).

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar