Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Bløtkake

Pisket krem som holder formen

Mange pisker kremfløten for mye, i et forsøk på å få den stiv nok til å holde formen når du skal bruke den til å dekorere kaken. Men fettet i fløten klarer ikke å holde på formen over tid, spesielt i romtemperatur, og den lekre dekoren du har laget, blir plutselig litt mindre lekker. Når du pisker for mye får du dessuten fort en litt stygg og kornete krem, istedet for en glatt og fin en.

Løsningen: tilsett gelatin. På 5 dl kremfløte tilsetter du 1 % gelatin (altså 5 gram, eller ca. 2 blad). Legg gelatinbladene i bløt. Varm opp 30 ml vann til maks 70 grader i en liten kjele evt. bolle i mikrobølgeovnen, og løs deretter opp gelatinen i vannet. Det er ikke ekstremt nøye med disse målene, jeg har gjort det litt på slump mange ganger og det går fint, og du trenger bare varme opp vannet nok til at gelatinen løser seg opp.

Ha det varme vannet med den oppløste gelatinen i kald fløte (da får du også en bra piske-temperatur) og pisk til en lett krem. Den skal være lett å lage en stiv topp av med en skje, men glatt i konsistensen. Den skal ikke være kornete. Voilá! Nå kan du pynte kaka – sprøyte fine dotter, roser eller hva det måtte være, og det holder seg mye bedre. Perfekt når du skal lage kake til selskap og du vet at den kommer til å bli stående en stund før servering.

Dette har ingen betydning for smaken siden gelatin er smakløst, og det blir ubetydelig endring i konsistens.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

1 Kommenter

  1. Anonym on 13. august 2016 Svar

    Takk for tipset!

Legg igjen en kommentar