Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Pralin

Bildet viser karamelliserte pekannøtter, før de kjøres til paste

Pralin er en paste av karamelliserte nøtter som er kjempegod som ingrediens i ulike søte saker. Jeg har brukt det blandet med sjokolade for å lage et nøtteaktig karamellisert sjokoladefyll, og i konfekt blandet med sjokolade. Prøv å smøre det utover som f.eks. et av flere lag fyll i en sjokoladekake. Dette tar kaken din til nye høyder.

Du kan bruke ulike typer nøtter, prøv deg frem ifht. hva du liker best og  smakskombinasjoner.

ADVARSEL! Du bør ha en litt kraftig kjøkkenmaskin med kniver til dette, jeg hadde en litt pinglete en som holdt på å ta fyr da jeg prøvde meg med mandel-praline.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Spre nøtter på et bakepapir på et brett og rist i ovnen på 180 grader i 10-12 min. Dette er avgjørende for smaken.
  2. Mens nøttene ristes, kok opp sukker og vann til det blir gylden karamell.
  3. Rør inn nøttene i karamellen, og hell blandingen utover et brett. Avkjøl, du kan godt gjøre det i fryseren hvis du har dårlig tid.
  4. Brekk opp og kjør til paste i en kjøkkenmaskin. Ikke gi deg før du har fått en smooth paste, det kan ta litt tid.
Merknader

NB! Bruk en kraftig kjøkkenmaskin til dette. Jeg forsøkte med en pinglete en og den tok nesten fyr.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar