Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Prince Wladimir-makroner

Skal det være litt te med teen? Prince Wladimir er navnet på en russisk te med aroma av bergamot, sitron, grapefrukt, vanilje og diverse krydder. Og dette gjør seg aldeles utmerket som smakstilsetning i en hvit sjokoladeganache fylt i makroner. Passer sånn circa helt perfekt med en kopp te. Og uten.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Makroner Porsjoner: makroner
Vaniljekrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 140 grader på nest nederste rille i 15 minutter (varierer fra ovn til ovn).
  7. Avkjøl på brettet før du løsner makronskallene.
Prince Wladimir ganache
  1. Kok opp fløten sakte med teen, og la den trekke et par minutter etter oppkok.
  2. Ha hakket sjokolade i en bolle, og sil den varme fløten over så tebladene fjernes. Rør godt sammen og sett til avkjøling, gjerne kvelden før du skal bruke ganachen, det tar noen timer.
  3. Pisk opp ganachen lett med en håndmikser.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar