Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Rabarbramakroner

Prosjekt “bruke opp rester i fryseren” kan resultere i mye rart, og mye godt. I dag ble det makroner med rabarbracurd ut av det – fant en liten boks rabarbra gjenglemt bakerst i en krok. Gøy. Godt.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: makroner
Rabarbracurd Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Rabarbracurd
  1. Bland egget inn i rabarbramosen og press gjennom en sil, opp i en kjele.
  2. Bland inn sukker, og kok opp til den tykner, ta av varmen og rør inn smøret. Avkjøl.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt curd på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar