Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Festkake med champagne og bringebær

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Kakebunn Porsjoner: stk
Champagnemousse Porsjoner: stk
Fyll Porsjoner: stk
Glasur Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kakebunn
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland sammen det tørre.
  3. Pisk marengs, ha i sukkeret litt etter litt.
  4. Vend det tørre forsiktig inn i marengsen.
  5. Ha i en form 22cm diameter evt. 20x20 firkantet form, ca. 2 cm opp på kantene.
  6. Stek i ca. 15 minutter, til den er fint gylden. Avkjøl på rist.
Champagnemousse
  1. Varm opp eggeplommer, sukker og champagne til 80 grader. Pisk til eggedosis.
  2. Tilsett bløtlagt gelatin som du smelter ved å varme opp forsiktig i mikroen, eventuelt i vannbad.
  3. Pisk kremfløten, og bland den forsiktig inn.
Montering
  1. Sett en kakering eller springform uten bunn på et bakepair eller overheadark, på et flatt brett som du kan sette inn i fryseren uten å måtte snu den på skrå.
  2. Kle innsiden av kakeringen med striper av acetat eller overheadark.
  3. Fyll et lag mousse i bunn av formen. Dette kommer til å bli toppen av kaka, som du skal snu opp ned etter at den er fryst - vær derfor nøye med å få moussen helt ut i kantene. Legg et lag bringebær tett i tett men ikke helt uti kanten. Fyll på et lag mousse til.
  4. Skjær til kakebunnen så den er litt mindre enn formen med moussen i. Trykk den ned i moussen, slik at moussen tyter opp på sidene. Stryk av overflødig mousse. Du skal nå se kakebunnen i midten, ligge plant med moussen rundt ut mot kanten. Poenget her er å få en kake som bare viser mousse langs kanten, det gjør at glaseringen blir mye penere.
  5. Sett i fryseren i 3-4 timer før glasering (eller lenger).
Glasering og pynt
  1. Lag en porsjon speilblank hvit sjokoladeglasur. Når den når 20 grader, tar du kaken ut av fryseren og setter med kakebunnen ned oppå en kjele e.l. på et brett med kant (så ikke overflødig glasur renner utover benken). Fjern kakering/form og acetat/overheadark-striper. Hell all glasuren over, og dra eventuelt over med en spatel 1 gang. Prøv å få kaken jevnt dekket også rundt kantene. Glasuren stivner svært raskt, så du må ikke styre for mye med å prøve å rette opp hvis det blir ujevnt et sted. Da blir det bare verre. Eventuelle imperfeksjoner får du skjule med pynt.
  2. Dekk kantene med kokosmasse og legg pynten pent oppå.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar