Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 3
Rating: 3.33
Deg:
Rate this recipe!
t2 1/2Tid:
Deig Porsjoner: stk
Fyll Porsjoner: stk
Topping Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinbollen, inklusive gjæren - som du smuldrer opp med fingrene hvis du bruker fersk. Ha deretter i egg og melk, og kjør deigen i 10-15 minutter med eltekrok til du har en smidig og glatt deig. Ha så i det romtempererte smøret i biter, og kjør deigen til den er glatt.
  2. Hev til dobbel størrelse. Mens deigen hever, blander du ingrediensene til fyllet sammen så du får en brun og kremete blanding.
  3. Kjevle ut deigen til et stort rektangel, og smør på fyllet. Brett så rektangelet i 2, slik at du får et like langt, men smalere rektangel. Skjær 2 cm brede striper av deigen, og snurr dem rundt to fingre. Avslutt med å dra deigremsen på tverst over snurren og fest under. Det ser fint ut, og hjelper til å hindre at snurren løsner hvis du gjør det riktig.
  4. Sett til etterheving i 30-45 minutter, de skal vokse litt før du steker dem. Pensle med egg og strø perlesukker over.
  5. Stek på 200 grader i 13-15 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar