Kaldhevede hveteboller
|
Porsjoner: stk
- 1 kg hvetemel
- 200 g sukker
- 15 g fersk gjær
- 2 ts kardemomme
- 200 g smør romtemp
- 1/2 ts salt
- 1 stk egg
- 1/2 l melk
- rosiner
Fremgangsmåte
- Ha alt det tørre i en bolle. Smuldre gjæren oppi det tørre, det er ikke nødvendig å løse den opp i lunken melk. Varmen under elting gir tilstrekkelig fart på gjæren.
- Ha i melk og egg, og elt i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. Ha deretter i smøret i biter til du har en glatt og smidig deig. Dekk til bollen og sett i kjøleskap over natten.
- Ta deigen ut av kjøleskapet og la hvile en time, mens du legger rosiner i bløt i varmt vann. Dette gjør rosinene myke og gode.
- Bland inn rosinene i deigen, og trill ut 24 boller. La etterheve til nesten dobbel størrelse.
- Stek på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.