Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Kaldhevede hveteboller

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t12-24Tid:
Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Ha alt det tørre i en bolle. Smuldre gjæren oppi det tørre, det er ikke nødvendig å løse den opp i lunken melk. Varmen under elting gir tilstrekkelig fart på gjæren.
  2. Ha i melk og egg, og elt i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter. Ha deretter i smøret i biter til du har en glatt og smidig deig. Dekk til bollen og sett i kjøleskap over natten.
  3. Ta deigen ut av kjøleskapet og la hvile en time, mens du legger rosiner i bløt i varmt vann. Dette gjør rosinene myke og gode.
  4. Bland inn rosinene i deigen, og trill ut 24 boller. La etterheve til nesten dobbel størrelse.
  5. Stek på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar