Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Kanelsnurrer

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: store snurrer
Fyll Porsjoner: store snurrer
Fremgangsmåte
  1. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok. Ha mel, kardemomme og sukker i miksebollen. Smuldre gjæren mellom fingrene og bland i melet. Ha i egget og start maskinen.
  2. Hell melken i en tynn stråle mens maskinen går på lav hastighet. Når all melken er i, økes hastigheten. Elt deigen til den er smidig, ca. 10 minutter. Ha så i smøret og kjør til alt smøret er godt blandet inn og deigen er glatt og smidig, ca. 10 minutter.
  3. Dekk bollen til med plast og la deigen heve i 1 time og 30 minutter.
  4. Ha deigen ut på et melet bord og kjevle ut et rektangel, ca. 1,5 cm tykt.
  5. Smør på et tykt lag med ferdig blandet smør, kanel og sukker-blanding. Jeg mener virkelig tykt, det skal noe til å få for lite her.
  6. Fold den ene langsiden inn mot midten og den andre over slik at du har brettet deigen i tre lag på langs. Del deigen i strimler på tvers, ca. 2-3 cm brede, tvinn dem og knyt dem i en knute.
  7. Legg kanelsnurrene over på en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  8. Stek midt i ovnen på 220 grader i 10-15 minutter.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar