Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Klassisk ostekake med hjemmelaget gelélokk

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t1Tid:
Porsjoner:
Gelélokk Porsjoner:
Fremgangsmåte
  1. Knus kjeksene - enten i kjøkkenmaskin, eller ved å ha dem i en pose og kjevle over. Smelt smør, og bland godt inn i kjeksblandingen.
  2. Sett en kakering eller springform uten bunn rett på serveringsfatet. Legg gjerne acetatstriper på innsiden av formen hvis du har - det blir lettere pen kant slik. Ha kjeksblandingen oppi og press ut et jevnt lag helt ut i kanten. Sett i kjøleskapet.
  3. Varm sakte opp 1 dl. fløte med frøene fra vaniljestangen og selve stangen. Gi det litt tid, så vanljesmaken får tid til å komme frem. Sil av og sett kaldt.
  4. Pisk opp kremosten så den mykner litt.
  5. Bløtlegg gelatinplatene i vann.
  6. Riv sitronen, og press ut ca 8 ss sitronsaft. Ha sitron og vann i en kjele og varm opp.
  7. Pisk krem og sukker lett stivt. Pisk så inn revet sitronskall og kremosten.
  8. Løs opp gelatinen i sitronsaften, og når den er litt avkjølt bland den inn i ostekremen. Hell ostekremen over i kakeformen og lag en jevn overflate. Dette er viktig om du skal ha gelelokk. La stivne i kjøleskap, 2 - 3 timer.
  9. Pynt med friske bær, f.eks. bringebær.
Gelélokk
  1. Legg gelatinen i bløt. Press bærene gjennom en grovmasket sil. Sil denne blandingen igjen gjennom en svært finmasket sil, f.eks. en fin te-sil eller et saftklede. Varm opp litt i en kjele, rør deretter ut den oppbløte gelatinen, og bland dette tilbake i bærsaften. Hell over den stivnede ostekaken.
  2. TIPS! Sett kaken der den skal stå til avkjølig før du heller geleen over, så du slipper å flytte på den. Da blir det letter pen kant - hvis du skal være skikkelig pirkete da....

Comments

comments

Legg igjen en kommentar