Klippekrans med makron- og rosinfyll
|
Porsjoner: stor krans
- 700 g hvetemel
- 1 ts kardemomme
- 10 g fersk gjær
- 100 g sukker
- 1 stk egg
- 150 t smør romtemp.
- 3 1/2 dl melk
Fyll
Porsjoner: stor krans
- 200 g malte mandler
- 2 dl sukker
- 2 stk eggehviter
- 1 pk rosiner
Strø
Porsjoner: stor krans
Fremgangsmåte
- Ha alt det tørre i en bakebolle og smultre gjæren oppi. Bland sammen i kjøkkenmaskinen, ha deretter i egget og melken. Elt i 10 min til en smidig deig. Ha så i smøret i terninger, til du har en glatt og smidig deig. Dekk til med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
- Dag 2: Ta ut deigbollen og sett i romtemperatur et par timer.
- Varm opp vann og ha i rosinene. La stå i 30 min før du siler av vannet.
- Bland sammen malte mandler, sukker og eggehvite.
- Kjevle ut til et stort rektangel, så jevnt og firkantet som mulig - da får du en jevnere krans. Spre makronfyll og rosiner utover, og rull sammen til en jevn og tett rull. Bruk en saks og klipp 2-3 cm tykke skiver nesten igjennom men ikke helt. Dytt skivene vekselvis ut til høyre og venstre. Legg plast over, og la heve en time.
- Pensle med sammenvispet egg, og strø skivede mandler og perlesukker over.
- Stek på nest nederste rille i ovnen på over/undervarme 200 grader i 25 min.
- Avkjøl på rist. Ha evt. melisglasur over, og servér.