Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Makroner med bringebærganache

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Makroner Porsjoner: makroner
Bringebærganache Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis.
  2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
  3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
  6. Stek på 140 grader på nest nederste rille i 15 minutter (varierer fra ovn til ovn).
  7. Avkjøl på brettet før du løsner makronskallene.
Bringebærganache
  1. Kok opp fløten og ta av varmen. Ha i sjokoladen, vent 1minutt, og rør til det er løst opp.
  2. Avkjøl til den blir tykk, et par timer i kjøleskap eller over natten.
  3. Pisk opp ganachen lett med en håndmikser eller stavmikser.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar