Makroner med bringebærganache
|
Bringebærganache
Porsjoner: makroner
- 150 g hvit sjokolade
- 100 g kremfløte
- 1 dl bringebærpuré
Fremgangsmåte
Makroner
- Sikt sammen mandelmel og melis.
- Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
- Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
- Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
- Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
- Stek på 140 grader på nest nederste rille i 15 minutter (varierer fra ovn til ovn).
- Avkjøl på brettet før du løsner makronskallene.
Bringebærganache
- Kok opp fløten og ta av varmen. Ha i sjokoladen, vent 1minutt, og rør til det er løst opp.
- Avkjøl til den blir tykk, et par timer i kjøleskap eller over natten.
- Pisk opp ganachen lett med en håndmikser eller stavmikser.
Montering
- Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.