Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Matcha/Sakura-makroner

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Matchamakroner Porsjoner: makroner
Sakurakrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Matcha-makroner
  1. Sikt sammen mandelmel og melis. Bland godt inn matchapulveret.
  2. Pisk eggehvitene på medium hastighet med en klype sukker. Ha i resten av sukkeret når det har blitt marengs.
  3. Kok opp sukkeret (150 g) og vannet til 117-121 grader, hell så inn i en tynn stråle i marengsen. Pisk på medium/høy hastighet til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
  4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
  5. Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter. Strø gjerne frysetørrede sakurablader over, vær forsiktig fordi det er svært salt.
  6. Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sakurakrem
  1. Bland sammen alt og pisk opp med en håndmikser. Fyll i sprøytepose.
Montering
  1. Sprøyt en liten klatt på halvparten av makronskallene, og legg de andre oppå.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar