Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Ostekake med mascarpone og solbær

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Blondebunn Porsjoner: stk
Ostefyll Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Blondiebunn
  1. Sett ovnen på 175 grader over/undervarme.
  2. Smelt smøret og rør ut sjokoladen. Sett til side.
  3. Rør sammen egg og sukker, bland deretter inn øvrige ingredienser, med smør/sjokolade-blandingen til slutt.
  4. Smør en form ca. Ø20-22, og ha i røren. Stek i ca. 25 min.
  5. Avkjøl, ikke ta av formen.
Ostekrem
  1. Rør sammen ostene, søt kondensert melk, yoghurt og sitron.
  2. Varm opp solbærpuréen, og rør inn oppbløtt gelatin.
  3. Rør inn solbærpureen i osteblandingen, og hell over den avkjølte blondiebunnen. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten så den får stivne. Haster det, kan du sette den i fryseren og da tar den kanskje en time.
  4. Løsne kaken forsiktig fra formen, og sett på serveringsfat. Pynt med hva du vil - f.eks. strø noen solbær over, noen kandiserte blomster (nattogdag, syrin, eller hva det måtte være sesong for), litt mynteblader som du strør melis over.... og spis! M-m-m!

Comments

comments

Legg igjen en kommentar