Ostekake med mascarpone og solbær
|
Blondebunn
Porsjoner: stk
- 150 g smør
- 100 g hvit sjokolade
- 2 stk egg
- 100 g muscovadosukker
- 50 g hvitt sukker
- 1 stk sitron, skallet av
- 2 ss frisk sitronsaft
- 175 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
Ostefyll
Porsjoner: stk
- 250 g mascarpone
- 120 g kremost naturell
- 400 g søt kondensert melk
- 100 g yoghurt naturell
- 200 g solbærpuré
- 4 stk gelatinplater
- 0,5 stk sitron, saften av
Fremgangsmåte
Blondiebunn
- Sett ovnen på 175 grader over/undervarme.
- Smelt smøret og rør ut sjokoladen. Sett til side.
- Rør sammen egg og sukker, bland deretter inn øvrige ingredienser, med smør/sjokolade-blandingen til slutt.
- Smør en form ca. Ø20-22, og ha i røren. Stek i ca. 25 min.
- Avkjøl, ikke ta av formen.
Ostekrem
- Rør sammen ostene, søt kondensert melk, yoghurt og sitron.
- Varm opp solbærpuréen, og rør inn oppbløtt gelatin.
- Rør inn solbærpureen i osteblandingen, og hell over den avkjølte blondiebunnen. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten så den får stivne. Haster det, kan du sette den i fryseren og da tar den kanskje en time.
- Løsne kaken forsiktig fra formen, og sett på serveringsfat. Pynt med hva du vil - f.eks. strø noen solbær over, noen kandiserte blomster (nattogdag, syrin, eller hva det måtte være sesong for), litt mynteblader som du strør melis over.... og spis! M-m-m!