Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Ostekake med engsyre

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t1Tid:
Pynt Porsjoner:
Fremgangsmåte
  1. Knus kjeksene - enten i kjøkkenmaskin, eller ved å ha dem i en pose og kjevle over. Smelt smør, og bland godt inn i kjeksblandingen.
  2. Sett en kakering eller springform uten bunn rett på serveringsfatet. Legg gjerne acetatstriper på innsiden av formen hvis du har - det blir lettere pen kant slik. Ha kjeksblandingen oppi og press ut et jevnt lag helt ut i kanten. Trykk ned halve pistasjnøtter med innsiden ut mot formen, langs kanten. Sett i kjøleskapet.
  3. Pisk opp kremosten så den mykner litt.
  4. Bløtlegg gelatinplatene i vann.
  5. Pisk krem og sukker lett stivt. Pisk så inn kremosten.
  6. Varm opp litt av engsyrekonsentratet i en liten kasserolle. Rør ut gelatinen i dette til det er oppløst. Bland sammen med resten av engsyrekonsentratet, og bland dette sammen med krem/osteblandingen.
  7. Hell ostekremen over i kakeformen og lag en jevn overflate. La stivne i kjøleskap, 2 - 3 timer.
  8. FJern formen, og pynt med hakkede pistasjnøtter og kandisert engsyre.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar