Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Pærer i fengsel

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t3-4Tid:
Wienerdeig Porsjoner: stk
Fyll - Pærer Porsjoner: stk
Fyll - Mandelkrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Wienerdeig
 1. Løs opp gjæren i melken. Bland i egg.
 2. Sikt og bland sammen sukker, mel og salt. Ha i det våte, og rør sammen til en deig, rør så lite som mulig.
 3. Ta over på benken og kjevle ut til 1 cm tykk rektangel. Bank kaldt smør ca 1 cm tykt og dekk 1/2 deigen med det. Brett den sammen, tett langs kantene så smøret er isolert. Kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle til 1 cm og legg så i plastfolie og la hvile 20 min i fryseren. Gjenta denne prosessen 2 ganger. La deigen hvile 20 min i fryser etter siste bretting. Mens deigen hviler, lag fyll.
Fyll - Pærer
 1. Skrell og del pærene i to. Grav ut et hull der kjernehuset er (du skal fylle det med mandelkrem senere).
 2. Kok opp hvitvin, frøene fra vaniljestangen samt selve stangen og sitronskall. La pærene putre i dette i 30 min.
 3. Ta ut pærene og la renne godt av på kjøkkenpapir. Dekk til.
Fyll - Mandelkrem
 1. Visp smøret kremete. Miks inn mandelmelet, så melis, og til slutt egget. Visp til luftig. Bland så inn maizenna og rom.
Utbaking
 1. Skrap ut hulrom i pærene med kulejern. Sprøyt mandelkrem inn i hulrommet.
 2. Kjevle ut deigen ca 5 mm cm tykk og legg pærene på deigen med runde siden opp. Skjær ut rundt dem slik at hver pære ligger på et pæreformet deig-underlag, litt større enn pærene. Legg på bakepapir på bakebrett. La hvile i kjøleskap litt, mens du kjevler ut resten av deigen, og rull over med gitter-rulle. Bruk rikelig med mel - dette er kjempeviktig så ikke det fine skjøre gitteret henger seg fast i underlaget. Børst av overflødig mel med en pensel. Dra deigen fra hverandre så gitteret kommer til synet (hullene) - her må man av og til hjelpe til litt med en kniv.
 3. Pensle kanten av deigen med egg. Skjær ut pæreformer av gitter-deigen, og legg oppå pærene. Trykk sammen kanten av gitterdeigen mot den penslede kanten. Fest gjerne en liten stilk av deig, og et par mandelskiver øverst ved stilken som ”blader”.
 4. Stek wienerbrødene på 220 grader varmluft i 25 min. Se an fargen, de skal være godt stekt og gitteret skal reise seg opp i luften fra pærene. Avkjøl på rist.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar