Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Moussekake med pasjonsfrukt og sjokolade

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Hvit sjokolademousse Porsjoner: stykker
Pasjonsfruktmousse Porsjoner: stykker
Melløs sjokoladebunn Porsjoner: stykker
Fremgangsmåte
Hvit sjokolademousse
 1. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
 2. Pisk kremfløten stiv.
 3. Smelt den hvite sjokoladen med ½ dl fløte i mikrovnen på middels effekt.
 4. Løs opp de myke gelatinbladene i noen ss med varmt vann el. evt whisky/cognac.
 5. Pisk egg med melis til tykk eggedosis.
 6. Bland inn den oppløste og litt avkjølte gelatinen i eggedosisen, og deretter den smeltede sjokoladen, som heller ikke må være for varm. Til slutt blandes alt i den piskede kremfløten.
Pasjonsfruktmousse
 1. Lag italiensk marengs.
 2. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
 3. Varm forsiktig opp ca. 1/2 dl av pureen i en kjele (til rundt 40 grader). Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinplatene og la disse løse seg opp helt i den varme pureen. Tilsett resten av pureen og rør inn den italienske marengsen til du får en glatt røre.
 4. Pisk fløten til krem og vend denne inn i pasjonsfrukt/marengs-blandingen – ikke pisk mer enn du må for at det skal bli blandet ordentlig.
Melløs sjokoladebunn
 1. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C.
 2. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge).
 3. Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
 4. Hell røra i en smurt kakeform (24cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.
Montering
 1. Bruk en kakering eller kakeform uten bunn, og legg gjerne acetatstriper eller striper av overheadark, inni - rundt kanten av formen. Dette er for å få en pen og jevn kant på kaka. La det stå på kakefatet du skal servere på. Legg sjokoladebunnen nederst og trykk helt ut i kanten av formen. Hell deretter på den første moussen, la stivne – gjerne i fryser, og hell så i den andre. Velg selv hvilken rekkefølge du vil ha moussene i. Jeg synes også det er godt med et lag friske bær i midten, f.eks. bringebær.
Dekor
 1. Kaken er kjempefin helt uten glasur og med et lag bær på toppen, gjerne med et lett dryss av melis. Jeg dekorerer gjerne med ren sjokolade både rundt og på toppen. Bærene mellom moussene bør da ikke legges helt ut til kanten av kaka, da de synes gjennom den hvite sjokoladen og det blir ikke så pent. Bruker du mørk sjokolade, er det ikke noe problem. Jeg skal lage en post som beskriver hvordan man kler en kake med ren sjokolade og bruker mønsterark en annen gang.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar