Påskemakroner
|
Fremgangsmåte
- Sikt sammen mandelmel, melis og kakaopulver.
- Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
- Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
- Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
- Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
- Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
- Fyll dem med appelsincurd.
- La hvile i kjøleskapet over natten. De blir best da. Holder i 4-5 dager i kjøleskap.