Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Rabarbraterte med vaniljekrem

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Tertedeig til bunn og dekor Porsjoner: stk
Vaniljekrem Porsjoner: stk
Rabarbrafyll Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Tertedeig
 1. Smuldre sammen melis, mel og smør, før du tilsetter øvrige ingredienser og jobber det raskt sammen så det akkurat kommer sammen til en deig. Jeg gjør dette for hånd. Jo mindre du jobber med deigen, jog bedre blir den å jobbe med. Legg i kjøleskapet en time, eller over natten hvis du skal lage terten dagen etter.
 2. Kjevle ut 2/3 av deigen til en tynn sirkel, og legg i en paiform. La deigen henge over kanten. Legg et bakepapir oppi, og fyll med f.eks. tørkede erter eller ris.
 3. Stek på 180 grader i 15 minutter. Ta ut og fjern bakepapiret med ertene, og stek i 5 minutter til eller til den er lett gylden. Ta den deretter ut, og pensle umiddelbart med eggehvite. Dette er for å unngå at bunnen blir bløt når fyllet skal i.
Vaniljekrem
 1. Varm opp fløte, melk, frøene fra vaniljestangen og selve stangen sakte. Gi vaniljen god tid til å sette smak, før du tar ut selve stangen.
 2. Rør sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle.
 3. Bland inn litt av fløte/melkeblandingen i eggeblandingen mens du rører. Ha så dette tilbake i kjelen sammen med resten av fløte/melkeblandingen, og rør på middels varme til den tykner. Ta av platen, ha over i en bolle e.l. og ha folie over. Avkjøl i kjøleskapet.
Rabarbrafyll
 1. Kutt rabarbraen i 2 cm lange biter.
Montering
 1. Fordel den kalde vaniljekremen i bunn av den forstekte tertebunnen.
 2. Rull rabarbrabitene i sukker og potetmel, og fordél jevnt over vaniljekremen.
 3. Lag et mønster av resten av paideigen og legg over. Du kan kjevle ut deigen og lage gitter, eller stikke ut former med pepperkakeformer e.l., lage fletter - her er det bare å google seg frem til masse lekre ideer.
 4. Stek i 25-30 minutter på 200 grader.
 5. Server gjerne varm med en god vaniljeis til.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar