Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Sjokoladekake med salt karamell

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 2
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
t2 1/2Tid:
Kakebunn Porsjoner: stk
Karamellsaus Porsjoner: stk
Karamellkrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kakebunn
 1. Sett ovnen på 170 grader over/undervarme. Smør 2 former på 18-22 cm diameter. Om du ikke har to helt like, bruk de likeste, og så skjærer du til bunnene etterpå.
 2. Smelt smøret og rør inn hakket sjokolade mens smøret er varmt. Visp egg, muscovadosukker og hvitt sukker til eggedosis. Pisk på medium hastighet i 10 minutter, da blir den stabil og fin.
 3. Sikt sammen det tørre og bland godt. Rør sjokolade/smør-blandingen inn i eggedosisen, og vend deretter inn det tørre samt yoghurten, til du har en glatt og fin røre. Ikke rør mer enn du må.
 4. Fordél røren i formene og stek midt i ovnen i ca. 45 min. Sjekk med en pinne om de er ferdige. Ta ut, la stå 10-15 min i formen, før du tar dem av og lar de avkjøle på rist.
Karamellsaus
 1. Smelt sukkeret til en karamell. Vær tålmodig, bruk lav varme - dette tar tid hvis du ikke skal brenne sukkeret. Kok opp fløten, og rør den så inn i karamellen. La det koke til du har en tykk og fin karamell.
 2. Ta av varmen, og rør inn smør og salt. Avkjøl. Prøv å ikke spise opp alt, det skal på kaka.....
Karamellkrem
 1. Visp sammen smør og melis til det blir hvitt og luftig. Visp så inn karamellsausen til du har en glatt og fin karamellkrem.
Montering
 1. Del kakebunnene i 2. Har du ulike størrelser, legger du den største nederst og den minste oppå, og så skjærer du til den nederste med kniv så den blir lik størrelse som den over.
 2. Legg en kakebunn på et fat, dynk eventuelt med litt melk, og legg på et 1,5 cm tykt lag med karmellkrem. Sprinkle godt med karamellsaus over der. Gjenta for hver kakebunn du så legger oppå, bortsett fra den øverste. Det kan være lurt å sette kaken noen minutter i frys mellom montering av hvert lag, så det får stivne litt.
 3. Kle hele kaken med et tynt lag karamellkrem, sjokoladekaken må gjerne synes gjennom. Sett i frys eller kjøl til stiv. Hell deretter karamellsaus over kaken, og bruk en skje til å dytte litt over kanten så du får rennende karamell her og der. Ikke for mye, da får du store klatter med karamell på fatet. Sprøyt gjerne dotter med karamellkrem rundt kaken, på bildet har jeg brukt en stor rund tipp.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar