Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Sjokoladekake med sitron og crunch

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Sjokoladekake Porsjoner: biter
Italiensk smørkrem med sitron Porsjoner: biter
Hasselnøttpraline Porsjoner: biter
Pynt Porsjoner: biter
Fremgangsmåte
Sjokoladekake
  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Smør en springform Ø21cm, legg bakepapir i bunn og sil kakao/mel-blanding i bunn og rundt kantene.
  3. Smelt sjokoladen i vannbad.
  4. Bland sukker, salt og smør til det er lett og luftig. Bland inn eggene et av gangen i smørblandingen.
  5. Bland det tørre, og bland halvparten av det i smør- og eggblandingen.
  6. Bland inn smeltet sjokolade, og deretter resten av det tørre samt sjokoladechipsene.
  7. Bland inn melk litt etter litt til du har en lett dryppende røre. Fordel røren i formene.
  8. Legg godt fuktige håndklestriper rundt formen, fest med binders, og stek i 50 min.
  9. Ta ut og avkjøl helt før montering.
Italiensk smørkrem med sitron
  1. Kok sukkerlake av 250 g sukker og 100ml vann, til temp 115 - 122 grader.
  2. Visp eggehvitene stive, mot slutten av pisketiden har du i resten av sukkeret.
  3. Visp i sukkerlaken på lav hastighet, skru deretter opp hastigheten og pisk til det når romtemperatur.
  4. Ha i smørbitene litt etter litt, vaniljeekstrakt, sitron og titandioksid, og pisk til du har en luftig fluffy krem.
  5. Bland inn sitron til slutt.
Hasselnøttpraline
  1. Spre hasselnøtter på et bakepapir på et brett og rist i ovnen på 180 grader i 10-12 min.
  2. Mens nøttene ristes, kok opp sukker og vann til det blir gyldent. Rør i de ferdig ristede nøttene, og hell blandingen utover et brett.
  3. Avkjøl i fryseren. Brekk opp og kjør til paste i en kjøkkenmaskin.
Montering
  1. Legg en sjokoladebunn på serveringsfat. Spre et 1 1/2 cm tykt lag Hasselnøtt Praline Feuilletine så jevnt som mulig over. Legg på en ny sjokoladebunn, smør et 1 1/2 cm tykt lag italiensk smørkrem, og legg den siste delen av kaken på toppen. Kle kaken med italiensk smørkrem, så jevnt som mulig (bruk spatel). Kjør eventuelt en runde med en kake-kam rundt kanten. Lag en sjablong av papir med ønsket mønster, f.eks. en stripe rett over. Legg på toppen av kaka og sikt kakaopulver over så mønsteret kommer frem. Strø kandisert sitronskall over.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar