Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Sjokoladeterte med salt karamell og bringebær

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
t1Tid:
Terteskall Porsjoner: stk
Salt karamell Porsjoner: stk
Sjokoladeganache Porsjoner: stk
Pynt Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Terteskall
  1. Ha alle paiingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniver og bland sammen deigen til den akkurat kommer sammen. Klapp flat og legg i kjøleskap 1 30 min / fryser 10 min, før du kjevler den ut mellom to bakepapirark til en paiform på 20 -25 cm. Legg over i paiformen og sett i kjøl nye 30 min / frys 10 min. Legg deretter et bakepapir oppi og fyll med tørkede erter, og stek i 15 min på 180 grader. Ta ut, fjern erter og bakepapir, og stek i 10 min. Ta ut og avkjøl i formen.
Salt karamell
  1. Smelt vann og sukker på middels varme til det blir gyllent. Ta av varmen og rør inn fløte til du har en jevn karamell. Rør tilslutt inn smøret - rør til det har smeltet - og saltet. Avkjøl før du heller det i det avkjølte terteskallet. Sett i kjøleskap.
Sjokoladeganache
  1. Varm opp fløten og hell over sjokoladen, og rør til du har en jevn sjokoladerøre. Avkjøl, og pisk opp ganachen til en kremet konsistens. Fordel over den kalde terten, og sett tilbake i kjøleskapet. Ta den ut noen minutter før servering og pynt med friske bringebær og eventuelt et melisdryss og noen blader sitronmelisse.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar