Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Soliskake

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Vaniljemousse Porsjoner: stykker
Melløs sjokoladebunn Porsjoner: stykker
Fyll Porsjoner: stykker
Fremgangsmåte
Vaniljemousse
 1. Legg gelatinbladene i kaldt vann.
 2. Lag italiensk marengs, bland inn vaniljeekstrakt og sett til side.
 3. Pisk fløten til en bløt krem.
 4. Løs opp gelatinen i 1/2 dl varmt vann og bland godt inn i marengsen. Vend deretter inn den piskede fløten med en slikkepott – ikke bland mer enn du må for at det skal bli blandet ordentlig.
Sjokoladebunn
 1. Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad eller mikrobølgeovn til den holder 45°C.
 2. Bland sammen smøret (som bør være romtemperert), 3 ss sukker og kakaopulver og visp til kremet konsistens. Ha oppi eggeplommer og bland godt. Bland inn et helt egg (det skal se rart ut…) og så den smeltede sjokoladen. Visp sammen til du får en silkeglatt røre (ikke for lenge).
 3. Pisk stiv marengs av eggehviter og 5 ss sukker. Ta cirka en fjerdedel av marengsen og bland den godt inn i sjokoladeblandingen. Fold så forsiktig inn resten av marengsen.
 4. Hell røra i en smurt kakeform (18-20 cm) og stek på 175°C i 40-45 minutter. Kaka virker knusktørr nå du tar den ut av ovnen, men etter avkjøling faller den totalt sammen og blir myk og saftig.
Montering
 1. Bruk en kakering eller kakeform uten bunn, og legg acetatstriper eller striper av overheadark, inni - rundt kanten av formen. Dette er for å få løsnet den fra formen og få en pen og jevn kant på kaka. Legg sjokoladebunnen nederst og trykk helt ut i kanten av formen.
 2. Stikk ut en ring i midten av kakebunnen med en kakering. Fjern kakebiten, og la kakeringen stå, og legg acetatstripe på utsiden av den lille kakeringen - trykk den forsiktig ned mellom kakebunnen og ringen.
 3. Sprøyt deretter på halvparten av moussen med en sprøytepose. Legg en ring bringebær i midten i en ring, og sprøyt resten av moussen over. Bruk deretter baksiden på en skje eller lignende til å lage en overflate som er så jevn som mulig. Bruk litt tid på dette og være nøye. Da får du en fin glatt overflate på glasuren siden.
 4. Frys kaken. Etter 2-3 timer er den klar til glasering.
Glasering
 1. Ta kaken ut av fryseren, og fjern kakeringer og acetat.
 2. Sett kaken på en rist. Hell speilblank sjokoladeglasur over slik at den dekker hele ringen. IKKE bruk spatel, da ødelegger du fort den fine glatte overflaten. Jobb målrettet og raskt. Det er bedre med en liten skjønnhetsfeil, enn at du prøver å reparere den - det blir bare verre :-).
 3. Overfør til serveringsfat, og sett i kjøleskapet frem til du skal servere. Da pynter du etter ønske, f.eks. med litt karamelliserte hakkede nøtter langs kanten nede, og kanskje noen friske bær, sjokoladedekor eller annet på toppen. Ikke overdriv, du skal ikke dekke til den fine glasuren.

Comments

comments

Legg igjen en kommentar