Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
t3Tid:
Porsjoner: stk
Vaniljekrem Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Deig
  1. Løs opp gjæren i vannet. Bland i egg.
  2. Sikt og bland sammen sukker, mel og salt. Ha i det våte, og rør sammen til en deig, rør så lite som mulig.
  3. Ta over på benken og kjevle ut til 1 cm tykk rektangel. Bank kaldt smør ca 1 cm tykt og dekk 1/2 deigen med det. Brett den sammen, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle ut, brett i 3 lag, kjevle til 1 cm og legg så i plastfolie og la hvile 20 min i fryseren. Gjenta prosessen 2 ganger. La deigen hvile 20 min i fryser etter siste bretting. Mens deigen hviler, lag fyll.
Vaniljekrem
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut vaniljefrøene. Ha dem i en kjele sammen med vaniljestangen, fløten og melken. Kok sakte opp under omrøring.
  2. Pisk eggeplommene sammen med maisennaen i en bolle. Tilsett litt av den varme melken og bland inn, før du tilsetter dette tilbake i kjelen med resten av melken.
  3. Varm opp på middels varme under konstant omrøring til kremen begynner å tykne. Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke. Når kremen har en fløyelsmyk og fortykket konsistens tar du kjelen av platen og avkjøler kremen raskt i kjøleskap under plastfolie. Ta ut vaniljestangen.
Utbaking
  1. Kjevle ut deigen med godt med mel på benken (bruk gjerne en børste til å børste av overflødig mel), så deigen ikke setter seg fast, ca. 1/2 cm tykk. Skjær ut firkanter på 10×10 cm. Brett inn hjørnene mot midten og press godt ned. Legg en god klatt med vaniljekrem midt på. Pensle med eggehvite (som du har nok av etter å ha laget vaniljekrem)
Steking
  1. Stek på 225 grader i ca 30 min eller til det er godt stekte. Ingen vil ha halvrå wienerbrød, de skal ha god farge!

Comments

comments

Legg igjen en kommentar