
Sitronblondie (lemonie)
Jeg har fått dilla på denne kaken som svigermor laget på hytta i sommer – kjempegod, veldig myk og saftig og veldig enkel å lage. Den kan fryses ned i biter, og så tar du bare ut det antall biter du trenger etterhvert. Must-have i fryseren fra nå av her i huset.
|
Sitronblondie
Porsjoner: små ruter
- 3 stk egg
- 3,5 dl sukker
- 2 stk økologisk sitron, skallet av
- 180 g smør, smeltet
- 0,75 dl sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 3,5 dl hvetemel
Sitronkrem
Porsjoner: små ruter
- 250 g melis
- 100 g smør romtemp
- 1/2 stk sitron, saft og skall
Fremgangsmåte
Sitronblondie
- Sett ovnen på 175 grader.
- Visp sammen egg og sukker med en visp. Bland inn resten av ingrediensene.
- Kle en liten langpanne (ca 20 x 30) med bakepapir, og hell røren i.
- Stek i 25 min midt i ovnen, avkjøl helt før du har på kremen.
Sitronkrem
- Pisk sammen ingrediensene til en fluffy krem.