Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Sitronmakroner

Disse makronene er himmelske, perfekt blanding av søtt og syrlig, og sitronkremen er litt fastere enn en klassisk sitroncurd så perfekt for makroner, der vi vil ha en fast krem som holder seg på plass og ikke tyter ut.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 1
Rating: 5
Deg:
Rate this recipe!
t2 1/2Tid:
Makroner Porsjoner: makroner
Sitronkrem Porsjoner: makroner
Fremgangsmåte
Makroner
 1. Sikt sammen mandelmel og melis.
 2. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet.
 3. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Skru så opp hastigheten til litt over middels, og pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Dette kalles italiensk marengs, og jeg bruker det fordi den er mer stabil og det er mye lettere å lykkes med makronene. Tilsett evt. farge.
 4. Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner. Røren skal akkurat renne sammenhengende fra slikkepotten, og makronen skal flyte ut og danne en flat runding uten "topp".
 5. Sprøyt ut makroner på størrelse med en 5-krone på bakepapir, og la tørke 1 time eller til du kjenner at toppen av makronene er tørre. Dette er også helt avgjørende for å lykkes med makroner. Hvor lang tid du trenger varierer veldig avhengig av luftfuktigheten, tørk heller for lenge enn for kort. Hvis du ikke tørker lenge nok, sprekker makronene og får ikke "fot". Et triks jeg noen ganger bruker hvis det er høy luftfuktighet og jeg sliter med å få dem tørre nok, er å sette dem 2-3 minutter i ovnen, ta dem ut og avkjøle, og så setter jeg dem inn igjen og steker ferdig.
 6. Stek på 140-150 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Sitronkrem
 1. Kok opp sitronsaft og sukker.
 2. Pisk sammen egg og maisenna i en bolle. Pisk inn sitron/sukker-blandingen i eggene mens du pisker godt. Ha tilbake i kjelen, og kok opp under konstant omrøring (viktig!). La koke 1 minutt, ta av platen og rør inn smøret. Avkjøl.
Montering
 1. Ha kald sitronkrem i en sprøytepose. Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.
 2. La stå minst et døgn i kjøleskap før servering. De holder 4-5 dager i kjøleskap, men kan fryses.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar