Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Sitronmakroner

Friske og søte sitronmakroner! Ikke veldig avantgardisk kanskje, men innmari godt. Makroner er søtt, så friskt fyll er deilig, og sitron er en av mine favorittsmaker.

Denne makronoppskriften er basert på Pascals, og har høyere mandelmel-andel enn mange andre, så derfor smaker den bedre. Sånn helt subjektivt altså.

Å lage makroner har mang en hobbybaker revet seg i håret av. Her er mine tips:

  1. Ikke bruk fettredusert mandelmel.
  2. Pisk opp romtempererte eggehviter på lav hastighet – vær tålmodig. Ha sukkeret i til slutt – pisk inn det siste minuttet.
  3. Lær deg “macaronage” – teknikken du bruker for å vende inn melet i marengsen. Dette er det viktigste. Jeg følte at jeg “knakk makronkoden” da jeg lærte meg å slå ut luften av marengsen tilstrekkelig. Vær litt røff med røren. Du skal ikke ha en fluffy røre – den skal være så dryppende at den NESTEN renner. Du finner plenty av videoer på YouTube – søk på “Macaronage”.
  4. Ikke gi opp. Du får det til til slutt. Og da får du antakeligvis helt dilla :-).
  5. Hvis du ser at makronene dine begynner å sprekke, sett et stekebrett over makronbrettet.
  6. Hvis makronene sprekker, ikke bli fortvila. De smaker likevel knallgodt! Du gjør dog lurt i å vente til de er helt, helt avkjølt før du løsner dem fra brettet for å fylle.
  7. Lag fyllet først. De skal avkjøles godt og stivne litt før du fyller makronene.


MAKRONER
Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
  1. Sikt melis og mandelmel 2 ganger. Mandelmelet må være tørt og ikke fettredusert.
  2. Pisk eggehviter sakte til marengs, ha i sukkeret helt på slutten.
  3. Vend inn det tørre i marengsen, til du har en dryppende, NESTEN rennende røre. Dette er en egen teknikk som heter macaronage, det kan være verdt å søke på Youtube for å se hvordan det gjøres. Dette er nemlig hele nøkkelen til å få til makroner. Krever litt øving, iallefall gjorde det det for meg. Nå får jeg det til hver gang :-).
  4. Sprøyt på bakepapir og la tørke i 45 minutter. Dette er helt avgjørende for vellykkede makroner.
  5. Stek i 10-12 minutter på 160 grader. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, prøv deg frem.
  6. Ta ut og avkjøl før du løfter dem av papiret og fyller dem med noe godt.


SITRONCURD
Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 5
Rating: 2.8
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Varm opp alt bortsett fra smør under omrøring på middels varme. Når kremen er fin og tykk, ta av varmen og avkjøl til 45 grader før du rører inn smøret. Sett til avkjøling i kjøleskap.


MONTERING
Ha curd i en sprøytepose og sprøyt en passe klatt med curd på halvparten av makron-halvene. Legg de øvrige halvene oppå.

Makroner holder i 4-5 dager i kjøleskap, og smaker best fra dagen etter og fremover. Hvis du spiser de samme dag, er de litt seige.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

1 Kommenter

  1. Berit Nordgarden on 5. mars 2016 Svar

    Jeg har ikke prøvd selv, men lest at det skal gå fint. Jeg ville fryst makroner og curd hver for seg i såfall, og fylt dem etter tining.

Legg igjen en kommentar