Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
sjokoladeblomster

Jeg får litt fnatt av å se den mislykka sjokoladeblomsten fra Episode 1 av Hele Norge Baker. Jeg KAN lage fine blomster, bare jeg ikke har 150 i puls, Pascal ser på og jeg har generell panikk. Se her. Sjokoladeblomster er fantastisk flott dekor, smaker bedre enn det meste av dekor synes jeg – og du kan også lage det! Du må bare lære å temperere sjokolade så er det nesten ingen grenser for hvor mye gøyalt du kan lage.

Når du har lært å temperere sjokolade, er det utrolig morsomt å lage både konfekt og lekre dekorasjoner med sjokolade. Disse blomstene fant jeg inspirasjon til hos chocolatier Alistair Birt, sjekk videoen her. Så er det bare å øve og øve, det han lager er fantastisk og veldig inspirerende. Det er ikke så vanskelig å få til en fin blomst, bare man har skjønt temperering.

Du trenger spatler i 2 eller 3 ulike størrelser, acetat- eller overheadark-striper, og noe å legge dem i så du får avrundet form (som i videoen) – eller du kan som meg bare bruke tape til å feste dem litt sammen i ønsket bøy. Det funker finfint. Du må også ha et digitalt termometer for temperering, det sies at det er mulig å gjøre det uten digitalt termometer, men da har det for min del vært preget av flaks eller uflaks om jeg får det til. Jeg monterer dem i små avklipte muffinsformer, som sees på bildet. Der lar jeg dem stå til de skal brukes, og oppbevart i riktig temperatur så holder de veldig lenge. Månedsvis.

Ha det gøy!

 

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

1 Kommenter

  1. Tone Rose Todalshaug on 18. februar 2016 Svar

    Kjenner jeg blir stum av vantro stolthet og beundring hver gang jeg ser bildet av den der 5 etasjers drømmen av en bryllupskake! Tenk at det kunstverket der ble til for VÅR bryllupsfest ?

Legg igjen en kommentar