Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Sjokoladetosca med sesamfrø

Lekker og sprø pynt til is, desserter og kaker. Du kan gjerne bruke hakkede mandler, pistasjnøtter, kokos, eller noe annet som passer godt sammen med det du skal bruke det til – og som blir godt stekt sammen med smør, sukker og honning (og det er vel det meste, vil jeg tro….).

Du kan forme det hvordan du vil, på bildet har jeg laget en skål ved å legge et bit av den ferdig stekte toscamassen over en halvkule. Det er også stilig å bare brekke av røffe biter av toscaen etter at den har stivnet, og stikke oppi en kule is eller annen dessert. Du kan også knuse den for å få litt crunch over noe som trenger det.

TIPS! Du kan godt droppe kakaoen, og få en lysere tosca med en renere sesamfrø-smak. Slå deg løs og eksperimentér!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Kok opp smør, honning og melk. Bland sukker og pektin, og ha det i i gryta sammen med det våte. Varm opp til 106 grader. Bland sesamfrø og kakao, og bland inn i det våte.
  3. Stryk raskt utover et bakepapir så tynt som mulig. Du må være rask her, ellers blir det vanskelig å få jevnt uten store hull.
  4. Stek i 17 min. Ta ut, og skjær til avhengig av hva det skal brukes til. Eventuelt bare brekk det i røffe biter etter at hele "flaket" er avkjølt.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar