
Solbærostekake på blondiebunn
Jeg hadde en boks med mascarpone i kjøleskapet som måtte brukes opp – og ingen fløte og ingen kjeks. Dette ble resultatet, og det ble kjempebra! Gøy med annerledes bunn i ostekaka – dette er en blondiebunn, dvs. det blir som en brownie bare med hvit sjokolade. Du må gjerne bruke pisket fløte istedet for kondensert melk altså, hvis du har – da bør du muligens tilsette litt sukker. Smak til! Du kan også bruke den eller de kremostene du har – det er ikke tvingende nødvendig å bruke akkurat mascarpone og kremost naturell i dette blandingsforholdet. Det var bare det jeg hadde. Ostekaker er greie sånn!
Her har jeg bare pyntet i farta med det jeg hadde for hånden, som var blåbær og noen roseblader av hvit sjokolade – rester fra 17. mai. Nå er det jo litt misvisende med blåbær da, siden det er en solbærkake, men man tager hva man haver osv … hvit sjokolade er det imidlertid i bunnen, så den delen av pynten passer bra! Det som jeg egentlig tror hadde vært finest her, hadde vært å strø en stripe med gjøksyreblader over. Lilla + Grønt = Lekkert!
|
- 150 g smør
- 100 g hvit sjokolade
- 2 stk egg
- 100 g muscovadosukker
- 50 g hvitt sukker
- 1 stk sitron, skallet av
- 2 ss frisk sitronsaft
- 175 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 250 g mascarpone
- 120 g kremost naturell
- 400 g søt kondensert melk
- 100 g yoghurt naturell
- 200 g solbærpuré
- 4 stk gelatinplater
- 0,5 stk sitron, saften av
- Sett ovnen på 175 grader over/undervarme.
- Smelt smøret og rør ut sjokoladen. Sett til side.
- Rør sammen egg og sukker, bland deretter inn øvrige ingredienser, med smør/sjokolade-blandingen til slutt.
- Smør en form ca. Ø20-22, og ha i røren. Stek i ca. 25 min.
- Avkjøl, ikke ta av formen.
- Rør sammen ostene, søt kondensert melk, yoghurt og sitron.
- Varm opp solbærpuréen, og rør inn oppbløtt gelatin.
- Rør inn solbærpureen i osteblandingen, og hell over den avkjølte blondiebunnen. Sett i kjøleskapet i 3-4 timer eller over natten så den får stivne. Haster det, kan du sette den i fryseren og da tar den kanskje en time.
- Løsne kaken forsiktig fra formen, og sett på serveringsfat. Pynt med hva du vil - f.eks. strø noen solbær over, noen kandiserte blomster (nattogdag, syrin, eller hva det måtte være sesong for), litt mynteblader som du strør melis over.... og spis! M-m-m!
Hong Kong or other countries, you’ll also get an extra discount for Brand cheap cialis.