Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først

Speilblank mørk sjokoladeglasur

Det blir ikke blankere enn dette! Det er min absolutte favorittglasur – det blir så lekkert, og den smaker godt. Denne glasuren krever en meget jevn og glatt kake under, så det passer fint til moussekaker. Nøkkelen til blankheten er etter min erfaring ingrediensen glukose – og lang putre-tid.

Glasér en frossen moussekake ved å sette den på f.eks. en kjele – og hell glasuren over, i rikelige mengder – nok til at den dekker kaka av seg selv. Hvis du begynner å styre med en spatel eller lignende, blir det stygt – for denne glasuren stivner fort når den møter kald kake. Du ser på flere av bildene at kanten har blitt mislykket – det er ikke enkelt å få en jevn pen kant. Derfor kan jeg anbefale å planlegge noe dekor rundt kanten, f.eks. at du dytter på litt hakkede nøtter rundt kanten, eller lager sjokoladeplater sånn som på bildet med de runde kuvert-dessertene. Det sagt – hvis du har laget en perfekt moussekake, og har fryst den, og kanten er HELT jevn, og glasuren din har NØYAKTIG riktig temperatur – da kan du få det til. Sånn som jeg NESTEN fikk det til med audition-kaken min til Hele Norge Baker.
 
Glukose er virkelig latterlig dyrt på apoteker og vanlige matvareforretninger – ikke kjøp det der. Send meg en melding på Facebook (søk på Søtsiden) så skal jeg fortelle hvor  du får kjøpt det til en brøkdel av prisen.
 
Oppskriften er til mørk sjokoladeglasur. Vil du ha hvit glasur, dropper du kakao og mørk sjokolade, og tilsetter 150g hvit sjokolade istedet. Eventuelt litt titandioxid hvis du vil gjøre den hvite sjokoladen hvitere, men det er ingen nødvendighet.

Ingredienser
Print oppskrift
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Stemmer: 1
Rating: 4
Deg:
Rate this recipe!
Fremgangsmåte
 1. Kok opp vann, sukker og glukose.
 2. Sikt kakaoen og ha den i sukkerblandingen sammen med sjokoladen og fløten.
 3. La det såvidt syde 1 time, rør av og til.
 4. Bløtlegg gelatinen, og rør ut i glasuren til den har smeltet.
 5. Hell gjennom en sil, og dekk til med plastfolie. Bruk den ved ca. 35 grader for mørk glasur, og ca. 25 grader ved hvit.
Merknader

Glasuren kan oppbevares en uke i kjøleskap og varmes opp igjen til 35 grader for bruk.

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

2 Kommenter

 1. Helene on 15. april 2017 Svar

  Hei! Kan jeg erstatte glukosen med noe? Sirup, melis eller sukker?

 2. Anonym on 17. april 2017 Svar

  Jeg ville prøvd med akasiehonning. Jeg har ikke prøvd selv.

Legg igjen en kommentar