Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Syrinsaft

Jada, du kan spise og drikke syrin også! Du kan nemlig lage saft/konsentrat av det, som i sin tur kan drikkes, eller brukes som smakstilsetning i f.eks. desserter. Det gjelder å handle når tiden er inne, syrinen blomster ikke kjempelenge før den blir stygg.

Bilder av den ferdige saften kommer om 4 dager – når saften er ferdig og foto-klar!

TIPS! Strø noen syrinblomster over salaten, kaken eller desserten som garnityr. Du kan gjerne kandisere dem hvis du vil, dvs. pensle med eggehvite og strø sukker over, og la tørke. Voilá!

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Porsjoner: l
Fremgangsmåte
  1. Ha 160 g syrinklaser i en stor bolle. Stilken blomstene sitter på kan være med.
  2. Hell over sukkeret, sitronsyren og vinsyren.
  3. Kok opp vannet, og hell over blomstene. Rør til sukkeret er oppløst.
  4. Sett godt tildekket med plast på et kjølig sted i 3 dager.
  5. Sil av saften gjennom et kaffefilter, over på steril beholder.
  6. Frys gjerne, den holder maks en uke i kjøleskap.

 

Comments

comments

Legg igjen en kommentar