Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Hele Norge Baker Creme Brulee

Creme Brulee, ikke Tannkrem – Hele Norge Baker Episode 8

(Foto: TV3) Jeg lagde en “utrolig elegant”, “fantastisk” og “heilt, heilt perfekt” Creme Brulee i Episode 8. Det er sitat dommerne altså – tihi – ikke meg, og jeg er litt stolt! Og jeg har sett det om og om igjen siden i går, he he he. Jeg var nøye med metode, temperatur og tid, og det ga resultater. Jeg bomma på banansmaken tror jeg – den kunne simpelthen ikke hamle opp med Annes nydelige hylleblomst-smak og sånn er det, jeg bare gleder meg til å begynne å bruke hylleblomst i min. Jeg er ikke noen banan-fan i utgangspunktet, og det er litt rart at jeg valgte det egentlig. Og grunnen til at jeg ikke hadde mynte var ikke at jeg ikke turte – men at jeg ikke fikk utdelt tilstrekkelig mengde mynte, så det ble umulig å få laget en coulis. Kanskje det var bra. Kanskje ikke. Men nok om det. Over til tiramisu og pynt fra helvete.

Jeezes – for et kjør. Jeg gjorde meg stoooor flid med å lage perfekte fingerkjeks, for jeg tenkte først at de skulle stå på høykant langs kanten på glasset, sånn som på kaka. Men da mine perfekte fingerkjeks var ferdige og jeg hadde brukt kanskje litt for lang tid på dem – da skjønte jeg at jeg bare skulle knørve dem sammen i bånn av glasset og helle kaffesirup over. Akkurat ja….. Jeg skulle nok brukt den tiden på pynten i stedet. Jeg synes pynten er kul, men gurimalla det var vanskelig. For du måtte 1) ha PERFEKT tykkelse (eller skal vi si tynnelse) og 2) jobbe EKSTREMT fort for å få det til, og 3) bare bestemme deg for å brenne deg skikkelig på fingrene. Jeg klarte ikke nr 1 og nr 2 men nr 3 klarte jeg kjempebra!

Det var en kjempemorsom oppgave. Det var en kjempemorsom episode. Og det er kjempemorsomt å være videre i semifinalen. Det hadde jeg aldri i verden trodd da jeg ble med på dette! Juhuuu!

Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar