Søtsiden Søtsiden Søtsiden Livet er kort – spis desserten først
Karamellkjeks

Sprø og digge vanilje/karamell-kjeks. Enkle å lage, svært raske å spise opp. Ca. 40 stk i “standard” kjeksstørrelse.

Ingredienser
Print oppskrift
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmer: 0
Rating: 0
Deg:
Rate this recipe!
Tid:
Vaniljekjeks Porsjoner: stk
Karamell Porsjoner: stk
Fremgangsmåte
Kjeks
  1. Pisk smør og sukker hvitt.
  2. Rør inn egget og frøene fra vaniljestangen, bare så det er blandet inn.
  3. Ha blandingen over i en bolle og arbeid inn melet.
  4. Klapp deigen flat og legg den i kjøleskap 1 t evt. fryser 20 min.
  5. Kjevle ut deigen tynt, 3-4 mm, og stikk ut kjeks i den formen du vil ha dem.
  6. Stek på 180 grader i 8 minutter +/-. Kjeksene skal ikke bli brune. Avkjøl før du monterer.
Karamell
  1. Kok sukker og vann til det blir karamell. Følg med så den ikke brenner seg - du skal ta den av når den er fint gylden.
  2. Hell oppi fløten. Dette kommer til å boble kraftig opp så ha den gjerne i i 2-3 omganger. Rør til en jevn fløtekaramell.
  3. Rør inn smøret, og sett i kjøleskap til avkjøling.
Montering
  1. Spøyt karamell på halvparten av kjeksene, og legg den andre halvparten oppå. Oppbevar i en tett boks.
Facebookpinterestinstagram

Comments

comments

Legg igjen en kommentar